”Knowledge creates health” este una din misiunile companiei Biogena, misiune care ne-a inspirat și pe noi cu entuziasmul de a împărtăși cu voi soluții pentru sănătate prin webinarii informative și prin susținerea consumului de micronutrienți Biogena, pe care-i puteți achiziționa direct pe site-ul Biogena.com (tradus în limba română.)
Webinarul ”Micronutrienți Biogena” are ca scop să descrie micronutrienții specifici temei alese (necesar, doze, tipuri de produse, beneficii, contraindicații, studii de caz din cazuistică sau din rapoartele de caz existente).

Date generale despre webinarul Micronutrienți Biogena
- În fiecare lună a anului, cu excepția lunii Decembrie.
- În prima zi de Luni a fiecarei luni, de la ora 18:00.
- Durata webinarului: 90 minute. Platforma de desfășurare ZOOM.
- Webinarul se adresează tuturor celor interesați: pacienți, noi clienți, dieteticieni, medici etc.
- Temele vor fi anunțate de la un webinar la altul. Ne puteți lăsa un comentariu despre ce micronutrienți doriți să știți mai multe sau patologia despre care ați dori să știți suplimentarea adecvată.
- Organizator: Overt Health, partener regional Biogena în România
- Coordonator: Nutriționist Dietetician Anca Ignat-Sâncrăian, certificată Micronutrient Coach de către Biogena Academy.
- Click aici pentru a completa formularul de ÎNSCRIERE
Webinarii susținute Micronutrienți Biogena



Date generale despre Micronutrienți Biogena
Micronutrienții au un rol important, dacă nu chiar unul decisiv în fiecare segment de sănătate. Și cunoașterea importanței micronutrienților reprezintă o strategie integrativă, holistică, interdisciplinară de abordare a sănătății.
Fiecare individ are nevoie de un profil unic de micronutrienți, influențat de factori ce includ sexul, vârsta, dieta, factori genetice și nutrigenetici, mediu, activitatea fizică, stres, boli, consumul de alcool, fumat, medicație etc.
Biogena creează suplimente pe principiul medicinei ortomoleculare, care implică ”menținerea sănătății și tratamentul bolilor prin schimbarea concentrației de substanțe care în mod normal există în organism și care sunt necesare pentru sănătate” (Linus Pauling, 1968).
Micronutrienți: definiție, acțiuni
Dacă Macronutrienții (g) sunt Carbohidrați, Lipide, Proteine, Micronutrienții (mg, µg) sunt: vitamine, minerale, acizi grași esențiali, aminoacizi, vitaminoide, substanțe bioactive, probiotice, enzime etc.
Micronutrienții reglează metabolismul printr-o cale naturală. Micronutrienții pot contribui la echilibrul psiho-emoțional, la performanța cognitivă, la optimizarea metabolismului.
Acțiunile micronutrienților pot fi: antioxidativă, anti-inflamatorie, imunomodulatoare, antitumorală, detoxifiantă, antitrombotică, de reducere a colesterolului, antibiotică, antidiabetică etc.
De ce am avea nevoie de Micronutrienți?
- Obiceiurile alimentare precare a populației majoritare se schimbă greu.
- Dezechilibrul dintre aportul de nutrienți și aportul caloric (nu doar cu trimitere către suprapondere și obezitate, ci și cu privire la segmente de vârstă. Organizația Mondială a Sănătății definește MALNUTRIȚIA ca fiind ”dezechilibrul dintre aportul de nutrienți și energia care să asigure creșterea, performanța și funcțiile specifice ale organismului. FOAME CALITATIVĂ (”Qualitative hunger”) aproximativ 33 milioane de oameni din Europa au un risc de malnutriție.
- Alimentele pierd din densitatea de nutrienți de la un an la altul. Analiza comparativă dintre aportul de nutrienți din 1985-2002, ne arată că Broccoli a pierdut 73% Calciu, fasolea a pierdut cu 76 % vitamina B6, iar Spanacul are o pierdere în conținutul de magneziu de 76%.
- Prin diferite tipuri de procesare se pierd micronutrienți. Pireul din cartofi de grădină conține 468mg de Potasiu, dar pireul din pudră de cartofi conține 35 mg de Potasiu, cu mențiunea că la 100 g de pireu, ambele tipuri au același aport caloric (44 kcal).
- Aportul de anumite vitamine și minerale este critic pentru anumite populații. Aportul de vitamine și minerale trebuie asigurat dintr-o perspectivă a politicilor de sănătate, statusul de micronutrienți să fie corelat cu parametri de sănătate și să aibă cel mai înalt potențial de prevenție.
La ora actuală, lipsesc rapoarte complete de evaluare a statusului nutrițional al populației din România, dar putem exemplifica cu Austria anumite deficiențe de circa 20% la: vitamina D la preșcolari, Zinc la adulți sau Zinc și vitamina D la seniori (persoane peste 65 ani), Calciu la femei, Seleniu și Beta-caroteni la populația generală. Apar carențe între 5-20% din totalul populației de vitamina B6 , de B1 la femei, de acid folic la bărbați, de B12 și Fier la seniori.
Suplimentele de calitate ridicată trebuie să aibă o contribuție semnificativă aici.
Nu toți avem carențe de micronutrienți, dar sunt unele etape/situații care pot conduce pe termen lung la deficiențe de micronutrienți.
Grupuri de risc cărora le recomandăm creșterea de micronutrienți:
- Sarcină, lactație
- Puseele de creștere a copiilor și adolescenților
- Diete unilaterale: vegan, vegetarian
- Intoleranțe alimentare
- Stres, sport
- Serviciu care implică ture de noapte
- Boli, arsuri, accidente
- Ingestia de medicamente/substanțe
- Persoane în vârstă
Și dacă ajungem la concluzia că avem nevoie de micronutrienți, va trebui să avem criterii de selecție a calității pentru a alege suplimentul corect.
Criteriile de calitate pe care Biogena le respectă:
- Principiul substanței pure. Biogena folosește exclusiv substanța activă, adică nu se adaugă aditivi, coloranți, conservanți, lactoză, agent de eliberare. Membrana capsulei este fără coloranți și este din celuloză.
- Selecția de materiale raw (testate intern si de laboratoare externe) și ingrediente active (cu studii clinice)
- Producția: ISO 22000:2005 (food safety), legal requirement of the Eu, CO2 neutru, EMAS (eco-management)
Pentru a putea citi despre toate criteriile de calitate și de identificarea a suplimentelor dezvoltate de Biogena și despre premiile internaționale primite, puteți lectura aici: https://www.biogena.com/ro-RO/companie/quality-research.html
Suplimentarea adecvată (calitatea ingredientelor, dozare, durată) cu micronutrienți este aproape zilnic demonstrată că duce la creșterea vitalității, la optimizarea stării de bine, la reducerea efectelor adverse ale medicației sau la prevenția unor riscuri de sănătate.
Un aport suboptimal de micronutrienți nu doar limitează performanța și starea de bine a individului, dar poate conduce, pe termen lung, la carențe care pot cauza probleme serioase de sănătate, în societatea modernă.
Declarație de interese pentru Anca Ignat-Sâncrăian
Afiliați, interese financiare | Organizații |
Co-fondator, asociat, administrator: | Overt Health s.r.l., Casa Ignat Pentru Sănătate s.r.l., |
Acord științific de colaborare, partener regional: | Biogena |
Ce micronutrienți sunt necesari la persoanele cu :
– distrofie musculară
– intoleranță la gluten
-diabet
Mulțumesc anticipat
Buna seara,
Complexitatea starii dvs de sanatate ne obliga sa va sugeram sa va lasati ghidat de un medic si un dietetician pentru a va compensa cu micronutrienti. Bolile expuse nu implicit necesita micronutrienti. Desi sunt confident ca multe din suplimentele pe care Biogena la ofera va pot ajuta, tabloul dvs necesita o ghidare specifica si consecventa. Daca va putem ajuta cu ceva, va stam la dispozitie. Va dorim sanatate!