AIROCIDE

Pentru producătorii de vin

Mediul propice păstrării vinului este de asemenea prielnic mucegaiului, îndepărtarea acestuia fiind imperios necesară. În plus, toți vinificatorii recunosc faptul ca aroma vinului este direct influențată de calitatea aerului din încăperea de maturare. Airocide este utilizat în nenumărate vinării din Statele Unite, Africa de Sud, Argentina, Franța, Italia, Ungaria, Germania, etc.

Elimină mucegaiurile

  • Previne apariția mucegaiului fără utilizarea soluțiilor chimice în încăperea de maturare a baricurilor. Airocide dezinfectează aerul 24/7, prevenind răspândirea și multiplicarea sporilor de mucegai.
  • Inhibă dezvoltarea mucegaiului din jurul gurilor de butoaie, reducând timpul de curățare a acestora.

Oprește pierderile din evaporare

Face posibilă păstrarea umidității optime (75% umiditate relativă) din interiorul încăperilor de maturare fără apariția mucegaiului, reducând astfel pierderile de vin din evaporare.

Înlătură riscul de alterare

  • Păstrează aerul absolut neutru atât în încăperile de maturare, cât și în cele de fermentare.
  • Reduce contaminarea cu sporii nedoriți de drojdie sălbatică din interiorul încăperilor de fermentare, ajutând flora de drojdii selecționate să funcționeze la eficiența maximă într-un mediu steril.

Furnizează un mediu steril pentru maturare și îmbuteliere

Tehnologia Airocide este dovedită în anihilarea compușilor organici volatili (COV) din aer, inclusiv a precursorilor TBA, TCA și Brett.

Prin utilizarea oxidării fotocatalitice, Airocide elimină haloanisolii, care sunt compuși chimici extrem de volatili. Aceștia reprezintă un risc ridicat de contaminare a vinului de fiecare dată când vinul este supus expunerii la aer în timpul vinificației primare, a fermentării în vase de fermentație deschise, a maturării în butoaie, sau îmbuteliere..