AIROCIDE

În depozitele FRIGORIFICE și magazinele agroalimentare

Menținerea în condiții optime de păstrare a legumelor și fructelor proaspete este de o importanță crucială în procesul comercial de vânzare. Două din cele mai importante condiții sunt concentrația de etilenă și umiditatea optimă de păstrare.

ETILENA este un agent de maturare a plantelor, care continuă să fie produsă de fructe după recoltare, chiar și la temperaturi scăzute. De exemplu, o concentrație de etilenă în aer, aparent foarte mică, de 1 PPM este suficientă pentru accelerarea procesului de
coacere a fructelor. Fără înlăturarea acestui gaz, durata de păstrare la raft a fructelor și legumelor proaspete este drastic redusă.

Reduce perisabilitatea, crește profitul

NASA a dezvoltat tehnologia Airocide special pentru înlăturarea etilenei din Stația Spațială Internațională. Airocide este soluția ideală în depozitele de fructe și legume proaspete pentru a păstra concentrația de etilenă la un nivel minim. Pierderile din perisabilitate sunt reduse, diminuând scăzămintele și crescând profitul.

Elimină mucegaiurile, păstrează prospețimea

Airocide elimină sporii oricăror mucegaiuri chiar și în mediile cu umiditate relativă mare. Depozitele frigorifice utilate cu Airocide mențin pe un termen mai lung fructele și legumele la un nivel ridicat de prospețime.

Asigură umiditatea optimă de păstrare

Umiditatea optimă de păstrare din depozite prezinta un mare beneficiu prin reducea evaporării apei din fructe și legume, și implicit pierderea în greutate sau deteriorarea acestora. Pe de alta parte, această umiditate favorizează formarea de anumite mucegaiuri chiar si la temperaturi scăzute (Cladosporium, Fusarium, Aspergillus Niger, Specii de Penicillium, etc.).
AIROCIDE distruge toate mucegaiurile permițând păstrarea umidității necesare in depozitele de legume si fructe.

AIROCIDE

Pentru abatoare și carmangerii

Durata de valabilitate a cărnii este direct influențată de încărcătura bacteriană, mai precis de numărul total de bacterii viabile (TVC). Prin clivaj, bacteriile au o rată agresivă de multiplicare, astfel încât, în condiții optime, numărul bacteriilor vii se dublează la fiecare 20 de minute. Prin urmare, în 7 ore, o singură bacterie poate deveni rădăcina a nu mai puțin de 1 milion de alte bacterii.

Menține prospețimea și calitatea cărnii

Procesarea și stocarea cărnii se face la temperaturi joase pentru a încetini procesul de multiplicare a bacteriilor. Cu toate acestea, unele bacterii dăunătoare cărnii se pot reproduce la temperaturi scăzute (bacterii mezofile între 10° și 45° C, bacterii criofile între 0° și 28° C, bacterii psihotrope între 7° și 45° C).
AIROCIDE distruge orice bacterii, indiferent de temperatura de lucru din unitățile de procesare a cărnii.

Reduce TVC, păstrează calitatea

În prezența luminii UV de 254 nm, reacția de fotocataliză din interiorul Airocide produce radicalii liberi de hidroxil care anihilează bacteriile vii aeropurtate, împiedicând formarea de noi colonii. Airocide elimină bacteriile în condiții de maximă eficiență, ajutând procesatorii de carne în managementul de conformitate sanitar-veterinară.

AIROCIDE

În industria lactatelor

Bacteriofagii sunt prezenți în toate mediile de procesare ale produselor lactate, iar acțiunea lor poate duce la creșterea timpilor de procesare a producției, la reducerea calității și a trăsăturilor esențiale (aromă, gust) ale produselor și, în cel mai rău caz, la pierderea completă a lotului de producție. Bacteriofagul se reproduce rapid, reușind ca în doar 5 ore sa se multiplice până la 10 milioane de fagi, în condițiile de fabricare a brânzei. Infecția cu bacteriofagi este principala cauză a eșecului în procesele de fermentare și poate penaliza producătorii de lactate cu costuri suplimentare de procesare de până la 5 ori mai mari decât costul / kg al produsului final.

Airocide este singura tehnologie sanitară dezvoltată pentru NASA, dovedită în Controlul Preventiv al Siguranței Alimentului din industria preparatelor lactate, deoarece distruge complet bacteriile aeriene, bacteriofagii și alte virusuri, mucegaiuri, fungi, alergeni alimentari și Compuși Organici Volatili.

Oferă siguranță mărcii dumneavoastră

  • Airocide asigură creșterea duratei de valabilitate și menținerea integrității optime a produsului.
  • Airocide vă ajută la gestionarea riscurilor prin protejarea împotriva rechemărilor/retragerilor produselor, prevenind totodată riscuri costisitoare pentru siguranța alimentelor.
  • Tehnologia Airocide este utilizată în multe companii de produse lactate ca soluție de prevenire a contaminării încrucișate și pentru a îmbunătăți suplimentar procedurile HACCP (Hazard Analysis And Critical Control Points).

AIROCIDE întărește controlul calității prin:

  • Eradicarea bacteriofagilor,
  • Distrugerea mucegaiului aerian,
  • Eliminarea COV și a mirosurilor neplăcute,
  • Tehnologie eficientă de control preventiv,
  • Protecție împotriva rechemării/retragerii produselor.

TESTIMONIALE

Ce spun specialiștii care utilizează Airocide în industria agroalimentară: