AIROCIDE

În depozitele FRIGORIFICE și magazinele agroalimentare

Menținerea în condiții optime de păstrare a legumelor și fructelor proaspete este de o importanță crucială în procesul comercial. În condiții de depozitare adecvate, produsul va rămâne vandabil mai mult timp. Cele mai importante dintre aceste condiții sunt temperatura, umiditatea, manipularea și concentrația de etilenă. Temperatura și umiditatea sunt calculate încă din timpul planificării depozitului, în timp ce pentru manipularea adecvată trebuie acordată atenție pe întreaga durata de funcționare a depozitului. În ceea ce privește etilena, Airocide ajută la gestionarea concentrației acesteia prin distrugerea ei.

Gestionează eficient concentrația de etilenă

Etilena continuă să fie produsă de fructe după recoltare, chiar și la temperaturi scăzute precum cele din depozitele reci (cold storage). Airocide gestionează eficient concentrația de etilenă în depozitele de fructe și legume proaspete prin eliminarea acesteia, prelungind astfel durata de păstrare la raft.

Airocide elimină etilena

Tehnologia de oxidare fotocatalitică utilizată de Airocide a fost originar dezvoltată specific pentru NASA cu scopul de a înlătura etilena din Stația Spațială Internațională.  Durata de păstrare la raft poate fi prelungită prin utilizarea Airocide la multe produse perisabile sensibile la etilenă precum piersici, banane, nectarine, mere, avocado, salată verde, conopidă, brocoli si multe altele. Un studiu efectuat la Del Monte evidențiază că etilena a fost redusă în camera frigorifică cu 99,8% de la o concentrație de 350 părți per milion (PPM) la 0,5 PPM după 66 de ore de funcționare continuă a Airocide.

Airocide elimină sporii de mucegai

Umiditatea crescută necesară în camerele frigorifice favorizează formarea de anumite specii de mucegaiuri (Cladosporium, Fusarium, Aspergillus Niger, Specii de Penicillium, etc.) chiar și la temperaturi sub 10ºC. Airocide elimină sporii de mucegaiuri, fungi sau micotoxine chiar și în mediile cu umiditate relativă mare. Un studiu clinic efectuat în camera frigorifica dintr-un magazin alimentar ecologic independent, Return to Eden din Atlanta, GA arată o reducere medie a coloniilor formatoare de mucegai din aer (CFU) în interiorul camerei frigorifice de 89% și o reducere a CFU de bacterii din aer de 67% după 48 de ore de funcționare continuă a sistemului Airocide.

Păstrează calitatea superioară și profitul maxim

Numeroase studii, măsurători și observații independente evidențiază că utilizarea Airocide în depozitele frigorifice pentru legume și fructe proaspete reduce pierderea conținutului de apă și încetinește coacerea. Diminuarea pierderii în greutate și prelungirea prospețimii acestor produse perisabile reprezintă elemente cheie în maximizarea profitului oricărui operator de cold storage.

AIROCIDE

Pentru abatoare și carmangerii

Durata de valabilitate a cărnii este direct influențată de încărcătura bacteriană, mai precis de numărul total de bacterii viabile (TVC). Prin clivaj, bacteriile au o rată agresivă de multiplicare, astfel încât, în condiții optime, numărul bacteriilor vii se dublează la fiecare 20 de minute. Prin urmare, în 7 ore, o singură bacterie poate deveni rădăcina a nu mai puțin de 1 milion de alte bacterii.

Menține prospețimea și calitatea cărnii

Procesarea și stocarea cărnii se face la temperaturi joase pentru a încetini procesul de multiplicare a bacteriilor. Cu toate acestea, unele bacterii dăunătoare cărnii se pot reproduce la temperaturi scăzute (bacterii mezofile între 10° și 45° C, bacterii criofile între 0° și 28° C, bacterii psihotrope între 7° și 45° C).
AIROCIDE distruge orice bacterii, indiferent de temperatura de lucru din unitățile de procesare a cărnii.

Reduce TVC, păstrează calitatea

În prezența luminii UV de 254 nm, reacția de fotocataliză din interiorul Airocide produce radicalii liberi de hidroxil care anihilează bacteriile vii aeropurtate, împiedicând formarea de noi colonii. Airocide elimină bacteriile în condiții de maximă eficiență, ajutând procesatorii de carne în managementul de conformitate sanitar-veterinară.

AIROCIDE

În industria lactatelor

Bacteriofagii sunt prezenți în toate mediile de procesare ale produselor lactate, iar acțiunea lor poate duce la creșterea timpilor de procesare a producției, la reducerea calității și a trăsăturilor esențiale (aromă, gust) ale produselor și, în cel mai rău caz, la pierderea completă a lotului de producție. Bacteriofagul se reproduce rapid, reușind ca în doar 5 ore sa se multiplice până la 10 milioane de fagi, în condițiile de fabricare a brânzei. Infecția cu bacteriofagi este principala cauză a eșecului în procesele de fermentare și poate penaliza producătorii de lactate cu costuri suplimentare de procesare de până la 5 ori mai mari decât costul / kg al produsului final.

Airocide este singura tehnologie sanitară dezvoltată pentru NASA, dovedită în Controlul Preventiv al Siguranței Alimentului din industria preparatelor lactate, deoarece distruge complet bacteriile aeriene, bacteriofagii și alte virusuri, mucegaiuri, fungi, alergeni alimentari și Compuși Organici Volatili.

Oferă siguranță mărcii dumneavoastră

  • Airocide asigură creșterea duratei de valabilitate și menținerea integrității optime a produsului.
  • Airocide vă ajută la gestionarea riscurilor prin protejarea împotriva rechemărilor/retragerilor produselor, prevenind totodată riscuri costisitoare pentru siguranța alimentelor.
  • Tehnologia Airocide este utilizată în multe companii de produse lactate ca soluție de prevenire a contaminării încrucișate și pentru a îmbunătăți suplimentar procedurile HACCP (Hazard Analysis And Critical Control Points).

AIROCIDE întărește controlul calității prin:

  • Eradicarea bacteriofagilor,
  • Distrugerea mucegaiului aerian,
  • Eliminarea COV și a mirosurilor neplăcute,
  • Tehnologie eficientă de control preventiv,
  • Protecție împotriva rechemării/retragerii produselor.

TESTIMONIALE

Ce spun specialiștii care utilizează Airocide în industria agroalimentară: