AIROCIDE

În centre de sănătate

Prevenția și controlul infecțiilor nosocomiale sunt o preocupare pentru toți cei implicați în sistemul medical. Sterilizarea suprafețelor elimină contaminarea prin contact, însă, studiile ne arată că 30% din infecțiile intra-spitalicești (Healthcare Associated Infections – HAI) continuă să fie datorate patogenilor aeropurtați.

Eficiența filtrelor HEPA

Filtrele HEPA și ULPA sunt clasificate după eficiența lor minimă de colectare a particulelor în condiții de filtrare curată (i.e. filtru nou). Pe măsură ce colectarea particulelor pe suprafața filtrului crește, rezistența de trecere a aerului crește si prin urmare, fluxul de aer continuă să scadă; vezi sursa aici6.

Airocide mărește eficiența sistemelor de ventilatie (HVAC) prevăzute cu filtre HEPA sau ULPA.

AIROCIDE distruge 99.9997% din microorganisme

Tehnologia Airocide este dovedită clinic că distruge 99.9997% din microorganismele patogene din aer, în stare vegetativă și spori (bacterii, mucegaiuri, fungi, virusuri și acarieni), precum și alergeni, compuși organici volatili (COV) și mirosuri, fără producerea de ozon sau alte efecte secundare negative.

Distruge agenții patogeni

Airocide este o tehnologie unică de epurare a aerului ce neutralizează orice particulă în stare coloidală sub formă organică, (solidă sau gazoasă) din aer, precum virusuri, bacterii, spori de ciuperci și mucegaiuri, micotoxine, etilenă sau orice alți compuși organici volatili (COV), fără emisie de ozon sau alte efecte secundare dăunătoare.

AIROCIDE

în Săli De Operație

Studiul exemplificat mai jos a măsurat eficacitatea Airocide în îndepărtarea coloniilor bacteriene aeriene în sala de operație dintr-o unitate de chirurgie plastică ambulatorie. Două teste au fost efectuate în sala de operație ce are o suprafață de 163 mp.

Testul nr. 1 a înregistrat o reducere de 92.8% a bacteriilor aeriene în sala de operație după 24 de ore de funcționare.

Testul nr. 2 a înregistrat o reducere de 47.3% a bacteriilor aeriene în sala de operație după o oră de funcționare. (studiul 13 – outpatient surgery)

AIROCIDE

În săli de așteptare

Un testele clinice ale unităților de bioconversie Airocide®, realizat într-un centru pediatric, a avut ca obiectiv principal determinarea efectului asupra bacteriilor cauzat de oprirea sistemului Airocide, după 6 luni de funcționare continuă 24/7. În 24 de ore de la oprirea sistemului Airocide, CFU a bacteriilor aeriene din locație au crescut cu o medie de 181%, iar CFU de mucegaiuri au crescut cu o medie de 208%. Același studiu arată că o săptămână mai târziu, nivelul mediu de bacterii aeriene a fost cu 211% mai mare decât atunci când sistemul Airocide funcționa.

AIROCIDE

În cabinete stomatologice

Testele au fost efectuate în mai multe cabinete stomatologice pentru a măsura eficacitatea sistemului Airocide în eliminarea și formarea de colonii bacteriene aeriene, mucegaiuri și fungi.
Rezultatele arată pe parcursul a 24 de ore o reducere medie de 45,3% a bacteriilor aeriene și de 80% a mucegaiului și a ciupercilor din aer.

Fig.1: Testare CFU bacterii aeropurtate la Notchview Dental.

 1. Sala de așteptare pacienți.
 2. Capătul coridorului comun opus biroului doctorului.
 3. Capătul coridorului comun de lângă biroul doctorului

Fig.2: Testare CFU mucegaiuri aeropurtate la Notchview Dental.

 1. Sala de așteptare pacienți.
 2. Capătul coridorului comun opus biroului doctorului.
 3. Capătul coridorului comun de lângă biroul doctorului.

AIROCIDE protejează angajații și pacienții / clienții

Tuse și strănuturi, virusuri și bacterii înconjoară pacienții și personalul medical. O persoană bolnavă poate să-i infecteze și pe alții. Mai mult decât atât, bacteriile și virusurile pe care îi transportă persistă mult după ce oamenii au părăsit clădirea medicală.

Într-o singură oră aerul din biroul unui doctor este afectat de cel puțin 6 pacienți. Într-o practică comună, acest număr este considerabil mai mare dacă luăm în considere asistenții medicali și personalul administrativ, mai ales dacă facilitățile sunt foarte variate.

Medicii, asistentele și personalul sunt afectați de calitatea aerului de interior, precum și fiecare dintre pacienții, care vin spre doctor cu dorința de a-și îmbunătății starea de sănătate, nu de a și-o înrăutății.

Airocide veghează la protejarea vieții pacienților și a celor care îi îngrijesc.

AIROCIDE

 • Este FDA Class II Medical Device
 • Are studii clinice efectuate în universități și spitale
 • A fost testat de laboratoare independente și agenții guvernamentale
 • A fost dezvoltat pentru NASA
 • Are consum electric redus; acces la rețeaua electrică existentă de 220V
 • Necesită întreținere minimală; schimbarea anuală lămpilor
 • Funcționează la parametrii optimi în condiții umede sau în camere cu presiune negativă sau pozitivă

AIROCIDE

 • Nu produce ozon5 rezidual sau alte produse secundare dăunătoare
 • Nu afectează debitul sistemului HVAC sau diferența de presiune din camerele cu presiune negativă sau pozitivă
 • Nu utilizează filtre sau aditivi chimici
 • Nu obstrucționează procesele clinice sau de sterilizare a suprafețelor (montat pe tavan sau pe perete)
 • Nu interferează cu comunicarea
 • Nu necesită renovarea încăperii

TESTIMONIALE

Ce spun specialiștii care utilizează Airocide în centrele medicale