AIROCIDE protejează investiția în antichități și artă.

Antichitățile și arta pictată reprezintă obiecte foarte căutate, aducând adesea prețuri astronomice la vânzare. Iubitorii acestor bunuri fine au un stimulent ridicat de a-și proteja investițiile împotriva daunelor aduse de mediu. Tehnologia NASA de oxidare fotocatalitică (PCO), AIROCIDE are o lungă istorie de utilizare în prevenirea răspândirii mucegaiului. Acesta reprezintă una dintre cele mai critice probleme cu care se confruntă atât vânzătorii sau colecționarii de antichități, cât și restauratorii din acest domeniu.

Tehnologia NASA de oxidare fotocatalitică (PCO), AIROCIDE

Institutul Smithsonian pentru Conservare Muzeală a identificat textilele ca fiind una dintre cele mai răspândite surse de mucegai. Aceste surse includ scaune, otomane, armorii, canapele, căptușeli de birou, fotografii istorice, hârtii și cărți. Materialele textile sunt denumite higroscopice, ceea ce înseamnă că absorb umezeala foarte repede, dar o elimină foarte încet. Umiditatea reziduală ridicată combinată cu temperaturi pozitive (confortabile corpului uman) și ventilație scăzută transformă astfel antichitățile de mare valoare într-un substrat propice mucegaiurilor. Restaurarea și manipularea antichităților cresc probabilitatea dezvoltării mucegaiului din cauza expunerii la sursă.

Cercetătorii de la Universitatea de Stat din Louisiana au identificat lemnul ca mediu propice pentru creșterea mucegaiului. Până la 90% din masa lemnoasă este celuloză, care este higroscopică de asemenea. Celulele care compun materialul lemnos conțin concentrații foarte mari de zahăr. Acest lucru are ca rezultat un mediu perfect pentru colonizarea fungilor, deoarece alimentele și umiditatea sunt ușor disponibile noilor spori. Dacă obiectele de mobilier construite din lemn dezvoltă o problemă cu mucegaiul, aceasta slăbește integritatea pieselor și poate duce la degradarea sau chiar la distrugerea completă a acestora în timp. Astfel, prevenția, prin îndepărtarea cauzelor, devine imperios necesară pentru prelungirea vieții obiectelor de artă.  

AIROCIDE protejează investiția în antichități și artă.

AIROCIDE are o lungă istorie în rezolvarea problemelor legate de mucegai și nu numai. Randamentul acestor investiții poate fi substanțial mai ridicat prin prevenirea răspândirii mucegaiului în aer. Deseori se investesc sume foarte mari în aceste piese, astfel că protejarea lor este imperios necesară. Tehnologia AIROCIDE minimalizează  probabilitatea ca valoarea sau integritatea antichităților sau a artei pictate să sufere din cauza dezvoltării mucegaiului. Restauratori sau colecționari deopotrivă pot beneficia de protecția AIROCIDE. 

Recent, Palatul Versailles a adoptat tehnologia AIROCIDE pentru protejarea picturilor din rezervele sale. În plus față de protecția oferită picturilor împotriva mucegaiurilor, AIROCIDE contribuie substanțial și la sănătatea angajaților care lucrează în aceste spații, garantându-le un aer purificat. AIROCIDE dezintegrează 99,9997% virusuri, bacterii, micotoxine, mucegai, acarieni, polen, mătreața animalelor, compuși organici volatili (COV) și particule fine suspendate (PM 2.5), fără a produce efecte secundare dăunătoare, precum ozonul.  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

I accept the Terms and Conditions and the Privacy Policy