Jun 19, 2020

Până în prezent, nu au fost adoptate de către autoritățile de stat dispoziții exprese care să reglementeze desfășurarea în siguranță a activităților de asistență stomatologică pentru profesioniști și pentru pacienți. Apreciem că este importantă informarea despre soluții care au rezultate dovedite științific și despre experiențele pozitive ale utilizării de AiroCide în cabinetele stomatologice. 

AiroCide este o tehnologie de epurare a aerului care dezintegrează patogenii aerieni, indiferent de dimensiunea acestora, folosind o tehnologie de oxidare fotocatalitică bazată pe TiOdezvoltată de NASA. Tehnologia AiroCide, dezvoltată printr-o linie de produse, este capabilă să omoare orice agenți patogeni transmiși în aer, inclusiv bacterii, virusuri, mucegaiuri și micotoxine, precum și să descompună molecule gazoase precum ozonul sau compuși organici volatili (COV). AiroCide este utilizat în cadrul clinicilor dentare în săli de operație, săli de așteptare, camere de sterilizare, laboratoare dentare, etc. AiroCide este FDA Medical Device, Class II (General Controls and Special Controls), aprobat pentru “hospital use” FDA (510(k) și poate aduce un ajutor în împlinirea a cel puțin 3 din cele 5 obiective din Secțiunea a 3-a din CMSR | Decizia Biroului Executiv Național nr. 26/3BExN/202014, și anume:

 1. Protejarea personalului medical și a personalului de suport din cabinetele stomatologice, a sănătății pacienților și a sănătății publice; 
 2. Asigurarea accesului populației la tratamentele stomatologice în condițiile asigurării siguranței actului medical; 
 3. Evitarea expunerii persoanelor vulnerabile la riscuri suplimentare.

AiroCide în cabinetele stomatologce aduce următoarele beneficii: eficiență de 99.99% în sterilizarea aerului 24h pe zi, consum electric extrem de eficient, ocupă spațiu mic, nu necesită modificări ale încăperii, este compatibil cu orice sistem de HVAC (inclusiv pentru camerele cu presiune negativă), sau sisteme de sterilizare și nu interferează cu activitățile curente. Pentru aceste motive, clinica stomatologică Smile Dent din Bistrița a decis să se uitleze cu AiroCide pentru o mai bună protectie a pacienților si a personalului prorpiu. 

În aria medical-stomatologică, am selectat 2 studii pe 24 h, respectiv 48 h pentru a măsura eficacitatea AiroCide în îndepărtarea unităților de formare a coloniilor (CFU) bacteriene și mucegaiului/fungilor, cu rezultate pe care le apreciem ca fiind de luat în calcul:

 • Testul 1 (Notchview Dental15) au dus la o reducere medie de 45,3% a bacteriilor aeriene și o reducere medie cu 80% a mucegaiurilor/ciupercilor aeriene în doar primele 24 de ore.
 • Test 2 (Periodontics/Oral Surgery16) au dus la reducerea mucegaiurilor/ciupercilor aeriene cu 66% în sala de operație și 100% în coridorul adiacent în 48 de ore. Bacteriile aeriene au fost reduse cu 82% pe coridor adiacent în aceleași 48 de ore.

Chiar dacă asistența stomatologică înseamnă elemente reale, date concrete, aparatură costisitoare, cunoștințe și învățare continuă, focusul asupra controlului microaeroflorei devine o forță motrică care motivează oamenii (echipa, pacienții și aparținătorii), de aceea subliniem valoarea adusă de AiroCide în cabinetele stomatologice.

Testimonii ale utilizatorilor de AiroCide în cabinetele stomatologice:

 • I am pleased to advise you that AiroCide systems that we purchased from your company have had some wonderful effects on our office environment. My two colleagues […]” Vezi întregul testimonial aici: Notchview Dental17
 • “[…] my staff has recognized a difference in their general health in that at the end of the work day they had no respiratory/allergic symptoms. […] I like knowing that I am providing a clean, healthy environment for both my staff and my patients. […]” Vezi întregul testimonial aici: R. Keith Broome J.R., DDS18
 • Our clinical staff members are also please that they no longer notice the fumes from the surface disinfectants and chemical sterilizer that we use. […] it is comforting to know we are doing everything possible to reduce our patients and our exposure to airborne pathogens as well as chemicals.” Vezi întregul testimonial aici: Stockwell Family Dentistry19
 • Most of these odors contain Volatile Organic Compounds (VOC’s), some of which are carcinogens. Within 72 hours after installation of the AiroCide system, there was NO ODOR whatsoever.” Vezi întregul testimonial aici: William S. Grove, DMD20

2 thoughts on “AiroCide în Cabinetele Stomatologice

  • Paul Sâncrăian says:

   Buna ziua doamna Popescu,
   Dorim sa ne asiguram sa ati receptionat mesajul nostru din data de 18 Dec. 2020, ca raspuns la solicitatrea dvs prin care va exprimait interesul in achizitionarea Airocide. Va rugam sa verificati si in spam mail, in cazul in care nu gasati mesajul nostru in inbox-ul dvs.
   Cu stima,
   OVERT HEALTH

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

I accept the Terms and Conditions and the Privacy Policy